annorlundamotiv

Alla inlägg under november 2012

Av Julia Brännborn - 18 november 2012 12:37

nu har denna veckan gått och en ny vecka kommer.


det har nog inte hänt så mycket denna veckan. rätt lugnt tycker jag. det va som vanligt, skolan, hemma och stallet. hästarna är som vanligt väldigt snälla!

jag fixade en ny header här va tycker ni? fundera på att ta en annan. men denna får sitta i ett tag nu :)


 

Av Julia Brännborn - 12 november 2012 18:23

jag tänkte ta en paus från bloggen denna veckan. för att reda ut alla min nervtrådar och en massa annat. så jag få se antingen kommer jag tillbaka i slutet av veckan eller i nästa vecka. men ni få ha det så bra så länge Kramiis <3

Av Julia Brännborn - 11 november 2012 16:55

har haft en enormt rolig helg kan jag lugnt säga! har inte hunnit uppdatera under veckan, har haft en del i stallet, plus ha haft dåliga dagar med kroppen och psyket. aja igår kväll kom Filip ner i all fall och stannade tills idag :D

sjuukt roligt hade vi. han till och med följde med till stallet idag :0 duktig liten pojk pakade hö påsar, hjälpte ut mig med skiten, mamma va också med och hjälpte lite grymt skönt att slippa göra allt själv! 


 

Av Julia Brännborn - 6 november 2012 17:37

har varit i lund in princip hela dagen. har nästan precis kommit hem. det hela började väl helt ok, jag och mamma kom till smärtrheab, för att utreda min smärta. jag skulle snacka med en läkare, en kurator, en psykolog (men hon va sjuk som tur va) sen en sjukgymnast. började med läkaren, han sa nästan direkt att all min smärta tyder på fibromyalgi, och att man kunde sätta den diagnosen på mig. så det gick ju bra. Det va näästan väntat från min sida. så jag tog det rätt lugnt med det. efter det så skulle jag snacka med kuratorn, det gick bra det med tyckte jag vi kom fram till att jag skulle vara med på en så kallas "smärtskola" där jag ska lärar mig att hantera min smärta. efter det hade jjag och mamma lunch, så vi käkade och gick lite i lund. sen va det bara tillbaka och ta blodprov och snacka med hela teamet för att se vad vi hade kommit fram  till. jag fick ut skrivet ett par tabletter som jag ska ta när det är som värst. efter det fick jag gå ner och ta blodprov, fy attans vad jag hatar nålar :( fick ta en barn nål för att det inte skulle göra så ont. så jag fick stå ut med den där i någon minut! 

sen va det bara att åka hem till ängelholm gå till apoteket och hämta ut tabletterna, sen va det hem hem duscha och sätta sig här :) härligt nu är nästan min dag slut, ska käka lite sen gå och lägga mig och glo film :) 


 

Av Julia Brännborn - 6 november 2012 05:57

tuffar jag och mamma ner till lund och stannar där in princip hela dagen :)


nu får man hoppas på det bästa bara!


   


bebis hästar! saknar dom små vild djuren! <3



Av Julia Brännborn - 4 november 2012 19:05

har haft mina små vild djur i fem månader och två dagar idag. vi alla tre har varit med om väldigt mycket.

vi har klättrat, vi ha sjunkit, vi har återigen klättrat. allt som har hänt under dessa månaderna har varit riktigt lärorikt för mig. jag har uppskattat varenda minut jag har varit med dom. vi kan ta en häst i taget och se vad som hänt mellan mig och den.


Ara kan vi börja med. i början så kunde hon inte stå i stallet själv utan att in princip riva hela stallet. nu kan hon stå där men håller fortfarande på att "tönta" sig, men det är såå mycket bättre. i början så bockade hon inte så mycket typ aldrig. nu är det in princip det ända hon gör när man rider henne nu. hon har fått så mycket mer respekt för mig. känns jätte skönt 

hon kickar inte mot mig i hagen som hon har gjort några gånger.


Evita hon har fått något mer respekt för mig än i början, men hon kan fortfarande kicka mot mig i hagen och springa över mig när man tar in henne från hagen, men det är mycket mycket bättre nu än i början. det va inte så mycket om denna damen. hon är rätt så mycket bättre i psyket tycker jag.


 


dom båda är enormt trevliga små djur, dom har lärt mig så enormt mycket. jag lär mig nåt nytt in princip varje dag jag är där! dom har kämpar glöd till 110% dom älskar att lära sig något nytt.


Älskar mina små vild djur. Smedhults Evita och Smedhults Ara <3 


Av Julia Brännborn - 3 november 2012 20:07

  1. jag får jätte ont i magen när det ska eller om det har hänt nåt med antingen mig själv eller med nåt som ska hända i min närhet, sjukt jobbigt är det.
  2. jag kan rapa sjukt mycket när dricker icke kolsyrad dricka.. sån där härlig information ;)
  3. jag kan inte leva utan min mobil, om den så är borta i tio minuter så kan jag få typ panik för att jag kanske inte hittar den, sjukt jobbigt för jag vill inte vara sån mobil nörd :( 
  4. jag blir äckligt lätt uttråkad och hyper eller också sjukligt övertrött så att jag bara hoppar runder, skrattar åt precis allt och alla, och är allmänt knasig.
  5. det bästa jag vet är att få vara med mina kompisar som får mig att verkligen må bra, eller att få vara med mina två underbara vild djur. det bästa jag vet är att få skratta utan att få anstränga mig i det hela, det bästa jag vet är när jag inte få en massa tankar utan verkligen kan släppa det, och det vet jag om att det kan jag göra bland mina underbara kompisar och hos mina underbara vild djut!!

Av Julia Brännborn - 3 november 2012 19:09

haha denna veckan har gått sjukt snabbt! men vi tar alla dagar i ett och samma in lägg så här är från tisdag till idag plus några bilder :)


Tisdag: va jag, mamma och syskonen på Emporia det nya köpcentret i Malmö. det blev inte så mycket eftersom jag orkade inte gå in i så många affärer! men sjukt mysigt va det i all fall och åka ner dit :)


onsdag: åkte jag och mamma till landskrona och träffade en kompis, huur mysigt som helst, vi fikade och snackade massor om allt möjligt :) efter det va det till stallet och fixa allt där. gick helt okej ;)


torsdag: så fikade jag med radde och filip, sjukt skoj att få träffa dom igen efter sisådär en veckas skilda vägar från oss alla tre :( efter vi hade fikat träffade vi Karin, köpte hårfärg till radde ;). sen så gick vi bara lite runder inne i stan, vi bestämde att jag skulle följa med radde hem och hjälpa han att färga håret, så filip hängde också på. så det gjorde vi åkte upp till halmstad och hem till radde.. vi gick en sjuukt lång runda i skog sisådär kl tio på kvällen också.

 

På väg upp till halmstad

Fredag: sisådär kl tio på morgonen så fick jag ett sms från Ebba och där stog att Ara hade fått kolik, jag fick panik, för jag fick inte reda på så mycket mer än att hon hade kolik, så jag tog två tåget hem sen vidare till stallet med bussen, kom till stallet och fick reda på att det va gas/avförings kolik, och tjejen klarade sig fin fint :) skönt. så det va bara att pyssla om dom båda! 

 

Väntar på bussen med filip :)


Lördag: åkte till väla med pappa och syskonen, bra tidsfördrivning där jaa! sen åkte jag vidare ut till stallet, vid tre fyra, fixade allt där skulle sen ta in dom små vild djuren, jag tar ALLTID Ara först sen Evita, men idag och som tre gånger innan, så tog jag Evita först och det slutade med, att skiten stack från mig, jag sprang in i stallet och hämtade lite mat, sprang ut igen, fångade hästen, fick ett misshandlat finger, ännu ondare i kroppen plus min kondis är inte på topp! 

aja efter det gick det bättre! 

Och nu sitter jag här efter att ha ätit och duschat, skönt att få ta det lugnt när jag har så ont som jag har idag :( 


 

Presentation


Vad roligt att just du kom och kollade på min blogg!

Här skriver jag om hur det är att vara psykiskt och fysiskt sjuk, med en vardag med en ponny som heter Dalsgårds Tanja. våran resa till att bli ett team.

Jag skriver också om min familj och mina

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Shrek

Shrek hette min förra katt som va 7 år och jag fick tyvärr ta bort han 16/4 2013.

det gjorde verkligen ont i hjärtat!

men det va det bästa jag kunde göra för hans skull!

Han va det bästa jag visste. Han va verkligen inte som alla andra katter!

Jag älskar honom precis så som  han va!!   

 

 


Ovido - Quiz & Flashcards